Translate

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.[http://traumatioforeis.blogspot.gr/].

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015


'______ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ - Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ "ΟΙ ΑΠΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 154 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 15669 - ΤΗΛ.& FAX: 210 77 85 691 ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ

ΑΘΗΝΑ 9/12/15
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.  η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων προκηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 11.00  για την μεγαλη ελλειψη τραυματιοφορεων σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας που,
      ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ
      ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
      ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ (ΡΕΠΟ- ΑΔΕΙΕΣ).
Χρόνια τώρα χωρίς προσλήψεις αλλά με συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις, έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία να δουλεύουν χωρίς Τραυματιοφορείς. Οι εικόνες γιατρών, συνοδών ασθενών και σεκιουριτάδων που διακινούν ασθενείς με καροτσάκια και φορεία, είναι πλέον σε όλο τον κόσμο γνωστές, αλλά η έλλειψη τραυματιοφορέων προκαλεί πια φανερά προβλήματα συμφόρησης στα νοσοκομεία. Ασθενείς "λιμνάζουν" σε κλινικές καθώς η μετακίνησή τους για εξετάσεις καθυστερεί λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης προσωπικού. Τμήματα όπως τα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, οι μονάδες τεχνητού νεφρού και αιμοδοσίας, οι μονάδες ακτινοθεραπείας, χημειοθεραπείας και εντατικής θεραπείας, καθυστερούν να εξυπηρετήσουν άλλα περιστατικά όταν οι ασθενείς δεν παραλαμβάνονται εγκαίρως. Οι καθυστερήσεις αυτές δημιουργούν συχνά δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία και εντάσεις με αποτέλεσμα διαπληκτισμούς και χειροδικίες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τέλος, σημαντικός είναι και ο κίνδυνος υγείας για τα μέλη μας λόγω της βαρύτητας του επαγγέλματός μας, που προξενεί χρόνια προβλήματα, όπως είναι η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου,  ισχυαλγίες,  τενοντίτιδες και  βουβωνοκήλες, που μειώνουν συχνά τον ενεργό αριθμό των συναδέλφων. Η μεγάλη και διαρκής εντατικοποίηση της εργασίας μας προκαλεί συχνά τραυματισμούς κατά την προσπάθεια μεταφοράς υπέρβαρων ασθενών αλλά και στην διάρκεια μεταφοράς βαρέων περιστατικών όπως πολυτραυματίες και διασωληνωμένοι, από έναν μόνο συνάδελφο. Κατάγματα και αποκολλήσεις αμφιβληστροειδούς εμφανίζονται πια συχνότερα ως αποτέλεσμα της ευσυνείδητης εργασίας με εντατικούς ρυθμούς και παρά όλα αυτά που παρέχουμε σαν ειδικότητα και κλάδος παραμένουμε ως τελευταίοι στο χώρο της υγείας.Για τους ανωτέρω λόγους είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του προσωπικού με άμεση πρόσληψη μόνιμων μεταφορέων ασθενών, ώστε να μην θρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών στις εισόδους των νοσοκομείων και να μπορούμε να επιτελέσουμε ορθά και αποτελεσματικά τα καθήκοντά μας, προσφέροντας  καλύτερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες στους ασθενείς   


     
                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                                           
                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                              
                                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

                                                      ΤΗΛ.6972440527                        

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ,ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ [ΠΑΝ.Ε.ΤΡΑ ] ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.