Translate

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.[http://traumatioforeis.blogspot.gr/].

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Καταστατικο Πανελληνιας Ενωσης Τραυματιοφορεων

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΤΟΥ ΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ “ΔΗΜΟΣΙΟΥ –Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΙ Ο.Τ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ “ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”.ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ,ΤΗΣ 29/11/1988 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:ΑΡΘΡΟ 1

ΙΔΡΥΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑΙΔΡΥΕΤΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΣΕΙΟΥ –Ν.Π.Δ.Δ ΚΑΙ Ο.Τ.Α ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ‘ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.ΑΡΘΡΟ 2

ΣΚΟΠΟΙΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: Α) Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, Β) Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ , Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ, Γ) Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΤΕΡΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΚΟΠΩΝ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΤΕΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΒΑΣΗ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΟΚΟΜΕΝΩΝ ΣΚΟΠΩΝ.ΑΡΘΡΟ 3

ΜΕΛΗ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ.

ΑΡΘΡΟ 4ΜΕΛΗ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ Ν.Π.Δ.Δ ΚΑΙ Ο.Τ.Α ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Η ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΑΛΛΟΥ ΠΑΡΕΜΦΕΡΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΠΛΗΡΩΣΕΙ ΗΛΙΚΙΑ 18 ΧΡΟΝΩΝ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ . ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ.ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ.Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.ΑΡΘΡΟ 5ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ Η ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ Η ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.ΑΡΘΡΟ 6ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:

Α) ΕΦ’ΑΠΑΞ ΔΡΑΧΜΕΣ 1000 Η 3 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Β) ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΔΡΑΧΜΕΣ 8178 Η 24 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Η ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ 2 ΕΥΡΩ.

Γ) ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ.

ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ Η ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΥΞΟΜΕΙΟΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ , ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.ΑΡΘΡΟ 7

ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 6 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ,ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΤΟΚΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ,ΔΩΡΕΕΣ,ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ Κ.Τ.Λ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΣΟΔΟ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΑ Η ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΑΡΘΡΟ 8

ΔΩΡΗΤΕΣ- ΕΥΕΡΓΕΤΕΣΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΔΩΡΗΤΕΣ – ΕΥΕΡΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Η ΠΛΗΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Η ΔΩΡΕΑΣ ΥΠΟ ΟΡΟ Η ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.ΑΡΘΡΟ 9

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑΜΕΛΕΣ (9) Δ.Σ. ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ . ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΑΠΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΤΑ ΕΠΤΑ (7) ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΤΑ ΔΥΟ (2) ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.

ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΕΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ . ΤΟ Δ.Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΜΕΙΑ.

ΤΟ Δ.Σ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΑΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ , ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΙΣΟΨΗΦΙΑΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.

ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΧΕΤΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.ΑΡΘΡΟ 10ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞ’ΗΣ.

ΑΡΘΡΟ 11Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΩΛΥΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ.ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.ΑΡΘΡΟ 12ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟΝΤΑ Η ΚΩΛΥΟΜΕΝΟ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ , ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ Δ.Σ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η Ο ΤΑΜΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΣΟΥΝ ΔΥΟ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ Δ.Σ.ΑΡΘΡΟ 13Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ, ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΩΝ Γ.Σ.ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ.ΑΡΘΡΟ 14Ο ΤΑΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ Η ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ,ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΔΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟΥΤΟΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΜΙΑ. Ο ΤΑΜΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ/ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΟΤΙ ΠΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.ΑΡΘΡΟ 15

ΤΗΡΟΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. ΑΥΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.1264/82 Η ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΝΟΜΟ. ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.ΑΡΘΡΟ 16

ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ Κ.Λ.Π.. Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΕΤΗΣ. Η ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Η ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ , ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠ.ΑΥΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.ΑΡΘΡΟ 17

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣΟΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ. Η ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ. ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ Σ’ΑΥΤΗΝ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ, Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.ΑΡΘΡΟ 18ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ Δ.Σ. Η ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟ 1/20 ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ .Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.ΑΡΘΡΟ 19Η Γ.Σ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΑ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ Γ.Σ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Η ΔΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ¾ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥΝΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Γ.Σ. Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ.ΑΡΘΡΟ 20ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΛΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΗ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΕΦ’ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ 1/10 ΤΩΝ ΠΑΡΕΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ. ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ Γ.Σ. ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΕΓΚΡΙΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΥΣΤΙΚΗ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΕΚΛΕΓΟΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΨΗΦΟΛΕΚΤΕΣ. ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.1264/82 Η ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.ΑΡΘΡΟ 21ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ Γ.Σ. ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ Η ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕΛΟΣ 15 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ, Ο ΤΟΠΟΣ , Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΑΡΘΡΟ 22ΣΤΙΣ Γ.Σ. ΤΟ Δ.Σ. ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ. ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ. ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ Γ.Σ. , ΤΑΚΤΙΚΩΝ Η ΕΚΤΑΚΤΩΝ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΡΑΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1/20 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΑΝ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΠΕΝΤΕ (5) ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.ΑΡΘΡΟ 23ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Η Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΡΙΜΕΛΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΩΜΑ, ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ. Η Ε.Ε. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ Η Ε.Ε. ΑΦΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΡΟΠΟ:

Α) ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΕΠΤΑ (7) ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΣ.

Β) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ (2) ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΣ.

Γ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΝΑΣ (1) ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΣ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ.ΓΙ’ΑΥΤΟ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΛΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ,ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ. ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ. Ο ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΣ ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ Σ’ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ,ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΔΟΧΟΥ, Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΠΑΡΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΛΑΒΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΔΟΧΟΥ. Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ.

ΑΡΘΡΟ 24

ΑΜΑ ΠΕΡΑΤΩΘΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΤΩΘΕΙ. Η Ε.Ε. ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΔΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, Ο ΔΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΟΣΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

ΑΡΘΡΟ 25

Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ Ν.1264/82.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝ ΤΟ Δ.Σ. ΕΠΤΑ (7) ΓΙΑ ΔΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΟ (2) ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Η ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

ΑΡΘΡΟ 26

ΤΟ Δ.Σ. ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΔΥΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ.

ΤΟ Δ.Σ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕΝΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΆΥΤΟ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

ΑΡΘΡΟ 27

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΝ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΦΑΝΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ Η ΔΥΣΦΗΜΕΙ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ Η ΕΞΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΕΞ’ΑΛΛΟΥ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΑΛΛΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ Η ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤ’ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

ΑΡΘΡΟ 28

ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ-ΔΙΑΛΥΣΗ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΥΚΛΙΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 1978 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ.

ΑΡΘΡΟ 29

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 19 ΕΔ.Β’

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Η ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΑΡΘΡΟ 30

ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.

9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ,ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ [ΠΑΝ.Ε.ΤΡΑ ] ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.