Translate

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.[http://traumatioforeis.blogspot.gr/].

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ

-->
 Τραυματιοφορείς


Οι μεταφορείς ασθενών δεν ανήκουν στο νοσηλευτικό προσωπικό , υπάγονται στη νοσηλευτική υπηρεσία , στην ποια υπηρετούν. Οποιαδήποτε  νοσηλευτική πράξη δεν υπάγετε στης αρμοδιότητες τους .
 
ΕΥΘΥΝΕΣ

Ο μεταφορέας των ασθενών ευθύνεται για:
1.   την ασφαλή και άνετη μεταφορά του ασθενούς .
2.   την ασφαλή μεταφορά του φακέλου υγείας του ασθενούς από το τμήμα εισαγωγής στη νοσηλευτική μονάδα.. Ο φάκελος δεν δίνεται ποτέ στον ασθενή ούτε στους συγγενείς του, διότι είναι εμπιστευτικός.
3.   να παραλαμβάνει τον ασθενή από το μεταφορικό μέσο (ασθενοφόρο, αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης κ.α.)και να τον μεταφέρει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ,στα διάφορα εργαστήρια, στο νοσηλευτικό τμήμα και όπου αλλού χρειασθεί.
4.   να τοποθετεί άνετα τον ασθενή στο φορείο ή στην καρέκλα και να φροντίζει να είναι σκεπασμένος με το ανάλογο για την εποχή κάλυμμα.
5.   προνοεί για την ασφάλεια του ασθενούς , χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα ασφάλειας που υπάρχουν στα φορεία μεταφοράς ασθενών.
φροντίζει τα φορεία μεταφοράς ασθενών να είναι στην θέση τους με τον κατάλληλο και καθαρό ιματισμό έτοιμο να υποδεχθεί ασθενη.

2 σχόλια:

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ,ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ [ΠΑΝ.Ε.ΤΡΑ ] ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.